Aanmelden / Intake


Aanmelden

U kunt zich bij CKN Bewindvoering aanmelden via ons contactformulier op deze pagina, via e-mail: info@ckn-bewindvoering.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen, tel. 010 404 8716.


Telefonische intake

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen maken wij allereerst een afspraak voor een  telefonische intake. Tijdens dit gesprek nemen wij uw situatie uitgebreid door zodat wij kunnen beoordelen of bewind voor u een passende oplossing is en tot de mogelijkheden behoort. Wij leggen u in het kort uit wat beschermingsbewind (of schuldenbewind) inhoudt. Na dit gesprek sturen wij u een set formulieren toe. Deze set bestaat uit een intake-formulier (waarop u alle gevraagde informatie kunt invullen), een checklist voor de benodigde documenten die wij van u vragen en onze informatiefolder. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland bij u thuis voor een persoonlijk gesprek om kennis te maken. Wij kiezen ervoor om bij u thuis te komen zodat wij u beter leren kennen en uw situatie beter in beeld komt.


Kennismakingsgesprek

Wij vinden het belangrijk dat er een goede samenwerking en heldere communicatie tussen u en CKN Bewindvoering zal zijn. 

Tijdens het kennismakingsgesprek nemen wij dan ook door hoe wij werken, wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten tijdens het bewind zodat hierin geen onduidelijkheden ontstaan. Het Plan van Aanpak wordt doorgenomen en u kunt tijdens het huisbezoek al uw vragen stellen. Vervolgens kunnen alle benodigde documenten ondertekend worden zodat wij de aanvraag bewind kunnen versturen naar de rechtbank.


De zitting

Nadat de rechtbank het verzoek heeft verwerkt worden zowel u als CKN Bewindvoering schriftelijk uitgenodigd door de rechtbank voor de zitting onderbewindstelling. Tijdens deze zitting bespreekt de rechter met u uw situatie en zal de rechter enkele vragen aan u stellen. Vervolgens zal de rechter een besluit nemen of het bewind wordt toegekend.


Start bewind

Na de uitspraak kan het nog twee weken duren voordat de beschikking in ons bezit is. Pas na ontvangst van de beschikking kunnen wij van start met de werkzaamheden. Er wordt een beheerrekening en een leefgeldrekening op uw naam geopend, alle instanties worden aangeschreven, een budgetplan wordt opgesteld, de betalingen van de vaste lasten worden ingesteld en de schulden worden geïnventariseerd. 

Wij zullen, zeker gedurende de eerste maanden van het bewind, regelmatig telefonisch contact met u opnemen zodat u goed op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in uw dossier. Tussentijds kunt u natuurlijk ook zelf telefonisch contact met ons opnemen tijdens onze telefonische bereikbaarheid. 

Indien door u gewenst plannen we nogmaals een persoonlijke afspraak in om de zaken door te nemen en te bespreken. 

  


Wilt u zich aanmelden, wilt u meer informatie of heeft u vragen?


U kunt ons ook bellen voor meer informatie:

(Ma-do van 09.00 uur - 11.00 uur).

Doelgericht Vakkundig Betrokken


Bij CKN Bewindvoering helpen wij u op een betrokken en vakkundige wijze. 

Samen met u bespreken wij de te volgen stappen.